Blog

Istoria binoclurilor

  • by

Ce este binoclul?

Binoclul este un instrument optic cu cate un obiectiv pentru fiecare ochi, care este utilizat pentru vizualizarea obiectelor indepartate. Este cunoscut, de asemenea, sub denumirea de ochelari de camp, deoarece ofera o vedere amplificata a obiectelor situate la mare departare.

Pentru ce se foloseste binoclul?

Binoclul este foarte util atunci cand pleci in observarea pasarilor salbatice, mergi la vanatoare, planuiesti sa asisti la un concert si iti doresti o vizibilitate mai buna asupra scenei, etc. Practic, acest instrument optic este util oriunde ai nevoie sa observi detaliile unei imagini dintr-o locatie indepartata.Read More »Istoria binoclurilor

Ce tipuri de binocluri exista pe piata?

  • by

Daca planuiesti o drumetie in natura, o sesiune de vanatoare, ai bilet la un concert sau la un spectacol sportiv si doresti o vizibilitate mai buna, binoclul este tipul de gadget care te poate ajuta cel mai mult. In cazul in care planuiesti sa achizitionezi un astfel de dispozitiv, ti-ar fi de mare folos cateva informatii legate de tipurile de binoclu disponibile pe piata in ziua de azi, informatii pe care le vei gasi in randurile ce urmeaza.

Primul binoclu a aparut cu 400 de ani in urma. In prezent exista sute de modele diferite confectionate si comercializate in toata lumea. Desi conceptul de baza, acela de a vedea cu proprii ochi o imagine marita, este acelasi, acum binoclurile se impart in doua mari categorii: binoclurile cu prisma si binoclurile Galileene.Read More »Ce tipuri de binocluri exista pe piata?

Cum elimini acarienii din locuinta?

  • by

Desi nu ii vezi, acarienii locuiesc langa tine, fiind prezenti in cele mai intime obiecte: saltea, perne, asternuturi, covoare sau perdele.

Acarienii sunt microorganisme inrudite cu paianjenii, care se hranesc cu piele moarta si cu praf. Din pacate, prezenta lor duce la dezvoltarea alergiilor si chiar la aparitia astmului si a eczemelor la nivelul pielii, motiv pentru care este indicat sa scapi de ei.

Read More »Cum elimini acarienii din locuinta?